Bramborová omeleta s pancettou a sušenými rajčaty
Brambory, cibule a česnek osmahnuté na oleji, do směsi přimícháme sušená rajčata, pancettu, bylinky a zalijeme vajíčkem. Zdobíme parmezánem a čerstvými bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka.
Oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky.
Nakrájejte cibuli, rajčata, česnek a na kostičky nakrájejte pancettu (italská slanina).
Na velké pánvi se silným dnem rozehřejte olej, postupně přidejte cibuli, česnek a brambory a opečte.
Nasekejte bylinky.
Do pánve přidejte pancettu, sušená rajčata a bylinky. Osolte a opepřete.
Snižte teplotu a zalejte vajíčky (třeba rozmíchanými s trochou smetany či mléka).
Nechte chvíli na plotně a pak přesuňte do vyhřáté trouby.
Vyndejte, až bude mít pokrm zlatavou barvu.
Na závěr ještě posypte parmezánem a čerstvými bylinkami.
Podávejte nakrájené na dílky jako koláč.
Omeletu můžete připravit i bez následného zapékání v troubě. Připravovaný pokrm je však třeba zakrýt pokličkou, aby vajíčka nezůstala syrová.
Hodnotit recept: