Hruškovo-zázvorový koláč
Korpus ze sušenkového těsta se zázvorem poklademe uvařenými plátky hrušek a zalijeme tvarohovou náplní se smetanou a zázvorem. Po upečení necháme moučník ztuhnout v chladu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
na formu
Postup přípravy
Boky dortové formy s průměrem 23 cm zlehka vymaštěte, posypte moukou a dne vyložte papírem na pečení.
V micéru rozdrobte sušenky a zázavor.
Přidejte roztáté máslo a v rukách vypracujte těsto.
Těsto rovnoměrne vlačte na dno a do boků formy.
Na 10 minut dejte do chladničky ztuhnout.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Hrušky očistěěte, rozpůlte, odstraňte jadřinec a nakrájejte na tenké plátky.
Hrušky dejte vařit do hrnce s polovinou cukru, citrónovou šťávou a 350ML vody.
Vařte, dokud hrušky nezměknou (pokud máte hrušky z konzervy, tak je sceďte, nechte odkapat, nakájejte, ale už nedávejte vařit).
Hrušky vyjměte a nechte vychladnout.
Tvaroh s druhou polovinou cukru vymíchejte dohladka.
Přidejte vejce, zázvor, kysanou smetanu a dobře vše promíchejte.
Na těsto poukládejte hrušky, zalijte připraveným krémem.
Pečte asi 1 hodinu, dokud krém neztuhne.
Nechte vychladnout a odložte na noc do lednice.
Hodnotit recept: