Fazolová polévka se šunkou
Polévce z červených a bílých fazolí dodá pikantní chuť chilli paprička, pepř a tabasko. Vydatnou polévku s rajčaty, šunkou a brambory podáváme se světlým pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Fazole smíchejte, zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat.
Druhý den oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno.
Česnek očistěte a nakrájejte.
Papričku podélně rozřízněte, odstraňte semínka a nakrájejte najemno.
Šunku nakrájejte na kostičky.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky.
Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek a cibuli, opečte dosklovita.
Přidejte šunku a rajčatový protlak.
K směsi přidejte papričku, brambory a krátce opečte.
Podlijte vývarem, přidejte fazoli a rajčata rozmačkané vidličkou.
Na mírném ohni vařte přikryté 30-40 minut.
Podle chuti přilijte ještě vývar a polévku dochuťte solí, pepřem a tabaskem.
Podávejte s houskou.
Hodnotit recept: