Koláč Piňa Colada podle Britney Spears
Listové těsto plněné hustým krémem ze sýru, cukru, zakysané smetany, rumu, vanilky, vajíček, kokosu a ananasu. Zdobíme čokoládovými hoblinami.
Autor receptu: Britney Spears
Ingredience
Postup přípravy
Troubu rozhřejeme na 180 stupňů Celsia.
Smícháme sýr (hodí se lučina, riccota či jiný neslaný sýr) a cukr v misce, pomocí mixéru hmotu hezky vyšleháme.
Poté vmícháme zakysanou smetanu, kokosový krém (mléko - zahuštěného sladkého používaného do koktejlů), rum (lepší je tmavý) a vanilku.
Vše dobře vymícháme a zašleháme vajíčka, dokud se vše krásně nespojí.
Nechejte odkapat ananas a vymačkejte z něj co nejvíce šťávy, tu potom vypijte, je výtečná a zdravá.
Rozmačkaný ananas a drcený kokos potom zamíchejte do krému.
Z listového těsta můžeme udělat buď záviny, jež naplníme krémovou směsí, nebo jednotlivé koláčky.
Dá se použít také polotovar z křehkého těsta, které se vyválí na kulatou placku, natlačí do koláčové formy se zvýšenými okraji a pomaže krémem.
Ananasovo-kokosová směs by měla vystačit na dva větší nebo tři menší koláče.
Každý se pak při uvedené teplotě peče zhruba hodinu.
Listové těsto musíme péct zprvu asi 10 minut na 200 stupňů Celsia a pak dopékat při 180 stupních asi půl hodiny.
Hotový koláč posypeme čokoládovými hoblinami.
Hodnotit recept: