Panna Cotta s karamelizovaným chřestem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Panna Cotta s karamelizovaným chřestem

Fotografie

Panna Cotta ze šlehačky, bílého rumu, vanilkového lusk a želatiny, podávaná s karamelizovaným chřestem

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci

na ozdobu

1 lžícerum bílý
1 hrstmáta
100 mlvoda
200 gchřest bílý
200 gcukr krupice

těsto

1 kslusk vanilkový
1 lžícerum bílý
100 gcukr krupice
2 plátekželatina
400 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
1.

Plátky želatiny namočte do studené vody.

2.

Šlehačku nalijte do hrnce, přidejte vanilkový lusk, bílý rum a přiveďte k varu.

3.

Přidejte cukr a znovu svařte.

4.

Vanilkový lusk vyjměte.

5.

Odstavte a přidejte vymačkanou želatinu.

6.

Dobře promíchejte, nalijte do připravených formiček.

7.

Dejte vychladit.

8.

Chřest dobře očistěte a nakrájejte na kousky.

9.

Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr.

10.

Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte nakrájený chřest a nechte ho důkladně obalit v tekutém karamelu.

11.

Odstavte, přilijte bílý rum, promíchejte a nechte vychladit.

13.

Ozdobte karamelizovaným chřestem, snítkou máty a ihned podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 996,2kJ 10 482,2kJ
Bílkoviny 1,5g 15,3g
Tuky 8g 84,5g
Sacharidy 38g 400,1g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz