Panna Cotta s karamelizovaným chřestem
Panna Cotta ze šlehačky, bílého rumu, vanilkového lusk a želatiny, podávaná s karamelizovaným chřestem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Plátky želatiny namočte do studené vody.
Šlehačku nalijte do hrnce, přidejte vanilkový lusk, bílý rum a přiveďte k varu.
Přidejte cukr a znovu svařte.
Vanilkový lusk vyjměte.
Odstavte a přidejte vymačkanou želatinu.
Dobře promíchejte, nalijte do připravených formiček.
Dejte vychladit.
Chřest dobře očistěte a nakrájejte na kousky.
Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr.
Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte nakrájený chřest a nechte ho důkladně obalit v tekutém karamelu.
Odstavte, přilijte bílý rum, promíchejte a nechte vychladit.
Ozdobte karamelizovaným chřestem, snítkou máty a ihned podávejte.
Hodnotit recept: