Radegastův kapr
Kapr obalený ve slanině a podušený v omáčce z cibule, koření, perníku a piva. Zjemníme máslem a dochutíme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Filety osolte, pokapejte citronovou šťávou a dejte odležet do chladu.
Odleželé nakrájejte na porce a každou obalte plátkem slaniny.
Na pánvi rozehřejte olej a rybu na něm z obou stran osmažte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
K rybě přidejte cibuli, všechno koření, perník a zalijte pivem do poloviny výšky masa.
Stáhněte teplotu a nechte táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijte pivem.
Hotové porce kapra vyjměte, omáčku propasírujte přes jemné síto a dejte zpět na zdroj tepla.
Uveďte do mírného varu, přidejte máslo, dochuťte a povařte do zhoustnutí.
Porce ryby vložte zpět, prohřejte a podávejte.
Hodnotit recept: