Plněný bůček s ořechovou náplní
Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Bůček omyjte, osušte, kůži nařežte do mřížky,
Ve středu maso nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Zevnitř i na povrchu osolte.
Žemle nakrájejte na kostičky, vejce rozšlehejte.
Cibuli očistěte a nadrobno nakrájejte.
Ořechy posekejte a petrželovou nať pokrájejte.
Žemle zalijte teplým mlékem, přidejte vejce, cibuli, ořechy a petrželovou nať.
Náplň osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Bůček naplňte připravenou směsí, otvor uzavřete kovovými jehlami a dejte na pekáč kůží dolů.
Maso podlijte vodou a dejte péct do vyhřáté trouby.
Mletou papriku rozmíchejte s olejem.
Před dopečením bůček obraťte, povrch potřete mletou paprikou rozmíchanou v oleji, posypejte nadrobno nakrájeným česnekem a zapečte.
Hodnotit recept: