Faux filet s houbovou omáčkou
Plátky z roštěné opečené na grilu a přelité omáčkou z na másle orestovaných hub, bílého vína, mouky a dochutíme kmínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Očištěnou nízkou roštěnou nakrájejte na čtyři plátky silné 1,5 cm.
Lehce naklepejte, osolte a odložte.
Připravte omáčku: do kastrolu nebo hlubší pánve dejte rozpustit máslo.
Houby nakrájejte na plátky a orestujte na másle.
Po chvilce ochuťte špetkou drceného kmínu, špetkou pepře a osolte.
Velmi jemně zaprašte hladkou moukou.
Po krátkém zarestování přilijte bílé víno, povařte a odstavte.
Nechte asi 5 až 7 minut odpočinout, pak zlehka vmíchejte smetanu.
Maso opečte na grilu nebo pánvi.
Hodnotit recept: