Faux filet s houbovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Faux filet s houbovou omáčkou

30 min. | hlavní chod | Grilování | 2 254 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Faux filet s houbovou omáčkou

Plátky z roštěné opečené na grilu a přelité omáčkou z na másle orestovaných hub, bílého vína, mouky a dochutíme kmínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 lžičkakmín celý
1 lžícemouka hladká
100 gmáslo
100 gžampióny čerstvé
2 dlvíno bílé
2 dlsmetana
800 groštěná nízká
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.

Očištěnou nízkou roštěnou nakrájejte na čtyři plátky silné 1,5 cm.

2.

Lehce naklepejte, osolte a odložte.

3.

Připravte omáčku: do kastrolu nebo hlubší pánve dejte rozpustit máslo.

4.

Houby nakrájejte na plátky a orestujte na másle.

5.

Po chvilce ochuťte špetkou drceného kmínu, špetkou pepře a osolte.

6.

Velmi jemně zaprašte hladkou moukou.

7.

Po krátkém zarestování přilijte bílé víno, povařte a odstavte.

8.

Nechte asi 5 až 7 minut odpočinout, pak zlehka vmíchejte smetanu.

9.

Maso opečte na grilu nebo pánvi.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 638kJ 2 253,8kJ
Bílkoviny 7,9g 28g
Tuky 11,9g 42g
Sacharidy 1,6g 5,6g
Cholesterol 19,8mg 70mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz