Špenátová roláda
Roláda ze špenátu, žloutků, mouky a sněhu, dochucená česnekem. Upečenou plníme směsí z vajíčka natvrdo, másla, taveného sýru a cibule.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Do špenátu vmíchejte 3 žloutky a polohrubou mouku.
Ochuťte prolisovaným česnekem a osolte.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do špenátové směsi.
Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rozetřete v tenké vrstvě.
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Připravte si náplň: vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout.
Změklé máslo smíchejte s taveným sýrem.
Vychlazená vejce nakrájejte nadrobno.
Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
Vejce s cibulí přidejte k máslovo-sýrové směsi.
Všechno dobře promíchejte a podle chuti osolte.
Upečené těsto nechte chvíli odpočinout, potom ještě teplé zaviňte i s papírem.
Srolované nechte zchladnout, pak rozmotejte, papír opatrně sejměte a těsto potřete rovnoměrnou vrstvou náplně.
Opět opatrně zaviňte a dejte ztuhnout do ledničky.
Krájejte na plátky.
Hodnotit recept: