Zelný nákyp se šunkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zelný nákyp se šunkou

80 min. | hlavní chod | 3 120 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Podušené zelí smíchané s cibulí, žloutkem, strouhankou, masem a sněhem z bílků. Po zapečení podáváme s bramborovou kaší.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 kgzelí červené hlávkové
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej
100 gstrouhanka
200 gmaso uzené
4 ksvejce
8 polévková lžíceolej

na formu

1 polévková lžícetuk
1 polévková lžícestrouhanka

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 30
1.

Očistěte a nadrobno nakrájejte cibuli. Pokrájejte zelí.

2.

Nadrobno nakrájejte uzené maso.

3.

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

4.

Cibuli osmažte na oleji do sklovita.

5.

Přisypte zelí, osolte, opepřete a duste doměkka.

6.

Odstavte a do zchladlého zelí přidejte žloutky, strouhanku a maso.

7.

Nakonec zlehka vmíchejte sníh.

8.

Pekáč vymažte tukem a vysypte strouhankou, naplňte připravenou směsí a zapékejte v předem vyhřáté troubě.

9.

Nákyp můžete podávat s bramborovou kaší.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 709,6kJ 3 120,3kJ
Bílkoviny 5,8g 25,5g
Tuky 12,6g 55,4g
Sacharidy 9g 39,5g
Cholesterol 77,9mg 342,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz