Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní! | Recepty.Blesk.cz

Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní!

Foto: iStock
02.11.2018 / 06:00

Paštiky jsou oblíbené rychlovky, které se hodí nejen ke svačině, ale i jako studená večeře, když spěcháte. Ovšem nekupujte ty, které jsou plné "éček", vyrobte si své vlastní, kterým neodolá ani největší gurmán!

 

Domácí paštika se vyrábí z kvalitního masa, to je základ, bez kterého se neobejdete. Jaký druh masa zvolíte, to je jen na vás, dá se připravit v podstatě z kteréhokoli. Pokud chcete zkusit paštiku kuřecí, ideální je ta, jejímž základem jsou rozmixovaná játra. Drůbeží játra jsou jemnější, ale spíše nevýrazná, takže paštiku musíte více ochutit, aby měla říz. Přidat můžete třeba ořechy. Zkuste tyhle recepty.

Rychlá paštika z kuřecích jater

Rychlá paštika z kuřecích jater

Tato paštika má jednu nespornou výhodu - nemusí se péct, ani dlouze vařit ve vodní lázni. Prostě vše jen rozmixujete a máte hotovo.celý článek

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku…celý článek

Jemná paštika z kuřecích jater s ořechy

Jemná paštika z kuřecích jater s ořechy

Milujete ořechy? Tak je přidejte do paštiky, budete překvapeni.celý článek

Paštiky lze vyrobit v podobě mazací nebo krájecí. Ta, která se peče ve vodní lázni v troubě, je luxusnější. Konzistenci i jemnost paštiky ovlivníte typem mletí masa. Někdy je nutné maso rozmixovat, jindy jen umlít ve strojku. No a skuteční gurmáni nechávají kousky masa v paštice. Tyhle paštiky z vepřového nebo hovězího masa jsou vynikající a určitě jimi nepohrdne ani víkendová návštěva.

Hovězí paštika

Hovězí paštika

Je ideální jako svačinka nebo večeře. Stačí ji jen namazat na chleba.celý článek

Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa

Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa

Tahle paštika vám bude určitě chutnat, skvěle se hodí na chleba nebo i na topinky.celý článek

Bruselská paštika

Bruselská paštika

Směs z vepřového masa, slaniny, brandy, pepře, soli a bŕandy je pokryta plátky z kuřecích prsíček a slaniny a upečena jako paštika z Bruselu.celý článek

Chcete-li paštiku uchovat na delší dobu, musíte ji vařit v hrnci se skoro vroucí vodou. Pak ji necháte zchladit a znova ji budete zahřívat ve vodě asi na 90 stupňů Celsia. Takhle připravená paštika vám vydrží i tři měsíce, ale musí být v chladu. Oblíbené jsou také kachní paštiky, tyhle znáte?

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater,…celý článek

Kachní paštika v kabátku

Kachní paštika v kabátku

Kachní maso má dokonale výraznou chuť, která vynikne nejen v pečínkách, ale také v paštikách. Vyzkoušejte například tuhle, už jen pro její netradiční…celý článek

Velmi populární je bůčková paštika. Zde potřebujete k výrobě pořádně prorostlý bůček. To je skutečná lahůdka, kterou si nesmíte nechat ujít!

Domácí bůčková paštika

Domácí bůčková paštika

Vynikající masová pochoutka, která zachutná celé rodině.celý článek

Lahůdková bůčková paštika

Lahůdková bůčková paštika

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek

Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tuhle srnčí paštiku, ke které se hodí brusinky nebo portské. Naprosto dokonalá záležitost, už nebudete chtít ochutnat jinou.

 

V chladných dnech přijde vhod i bramborová polévka. Zkuste tuhle podle našeho VIDEORECEPTU:

Video se připravuje ...
Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz