Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa
Tahle paštika vám bude určitě chutnat, skvěle se hodí na chleba nebo i na topinky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Očištěná játra najemno pomelte, přidejte nakrájenou cibuli, mouku, mléko a vše promíchejte. Pak přidejte najemno pomleté hovězí maso a vepřové maso, vejce sůl, pepř, zázvor, muškát a vše rozmíchejte tak, aby vznikl hladký krém.
Nakonec vmíchejte na jemné kostičky nakrájenou slaninu a paštikou naplňte připravené olejem vymazané formičky.
Formičky důkladně zavřete alobalem a dejte na plech s vodou do trouby pomalu péct. Pečte ve vodní lázni při teplotě asi 80 stupňů C asi 2 hodiny.
Hotové paštiky ještě teplé vyklopte na alobal, kde je nechte vychladnout, teprve pak je zabalte.
Když necháte paštiku zcela ztuhnout ve formičce, půjde pak špatně vyklopit. Můžete podávat v zapékacích miskách.
Hodnotit recept: