Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Marináda, do které není potřeba maso nakládat, stačí potírat během grilování. Hodí se na jakékoli maso. Má asijský podtón sojové omáčky a čerstvého zázvoru. Navíc je velmi snadná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
50 ml
2 lžičkaomáčka sójová
1 lžičkazázvor strouhaný
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Ve skleněné misce společně rozmíchejte pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou a zázvorem a nechte pár minut odležet.
2.
Maso osolte a dejte na gril. Zhruba za 2 minuty před koncem grilování potřete maso z obou stran marinádou a chvíli po obou stranách grilujte.
3.
Nakonec maso potřete marinádou ještě na talíři těsně před servírováním.
Hodnotit recept: