Polévka z řapíkatého celeru | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka z řapíkatého celeru

30 min. | polévka | 710 kJ/porce | 4 porce

Ještě jste neměli tu čest poznat řapíkatý celer? Zkuste z něj uvařit jarní polévku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
250 gceler řapíkatý
150 gmrkev
1 kscibule kuchyňská
1 lvývar zeleninový
30 gmáslo
1 kszázvor
150 mlsmetana 12%
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 špetkapepř černý mletý
1 kspetržel

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.

Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte řapíkatý celer, který jste také nakrájeli na zhruba centimetrové kousky. Po dvou minutách přidejte nakrájenou mrkev.

2.

Krátce restujte a zalijte zeleninovým vývarem, přidejte nakrájený zázvor, osolte a vařte, dokud vše nezměkne.

3.

Jednu třetinu mrkve a celeru vyndejte a dejte stranou. Zbytek rozmixujte, dochuťte pepřem a muškátovým oříškem, přidejte smetanu a podle nutnosti osolte.

4.

Vraťte zpět do hrnce mrkev s celerem a prohřejte. Můžete ozdobit petrželovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz