Polévka z řapíkatého celeru
Ještě jste neměli tu čest poznat řapíkatý celer? Zkuste z něj uvařit jarní polévku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte řapíkatý celer, který jste také nakrájeli na zhruba centimetrové kousky. Po dvou minutách přidejte nakrájenou mrkev.
Krátce restujte a zalijte zeleninovým vývarem, přidejte nakrájený zázvor, osolte a vařte, dokud vše nezměkne.
Jednu třetinu mrkve a celeru vyndejte a dejte stranou. Zbytek rozmixujte, dochuťte pepřem a muškátovým oříškem, přidejte smetanu a podle nutnosti osolte.
Vraťte zpět do hrnce mrkev s celerem a prohřejte. Můžete ozdobit petrželovou natí.
Hodnotit recept: