Jarní zeleninová polévka
Tahle polévka vám rozhodně zachutná, použijte do ní brambory varného typu A, nerozvaří se.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej olivový
1 kspórek
1 svazekcibule jarní
2 ks
350 gbrambory
800 mlvývar zeleninový
150 ghrášek mražený
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.
V hrnci zahřejte olej a na mírném ohni opečte bílou část pórku, jarní cibulku a cukety. Po 5 minutách přidejte brambory, krátce osmahněte a zalijte horkým vývarem.
2.
Vařte asi patnáct minut doměkka a pak přidejte hrášek. Vařte další tři minuty, odstavte a ochuťte. Podávejte s jemně pokrájenou zelenou částí pórku.
3.
Vývar můžete použít i kuřecí nebo hovězí, je to na vás.
Hodnotit recept: