Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Tenhle řízek je naprostá klasika, která rozbouří vaše chuťové buňky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kg
3 ksvejce
1 hrnekmouka hladká
1 hrnekstrouhanka
1 hrneksádlo
1 lžičkasůl
6 plátekcitrón
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Kýtu nakrájejte na plátky o trochu vyšší než jeden centimetr. Poté je podélně rozřízněte tak, aby plát masa šel rozložit jako kniha.
2.
Řízek přece musí být přes celý talíř! Maso naklepejte tak, aby byla flákota vysoká přibližně 0,4 cm. Maso osolte, obalte v mouce, vejci a strouhance.
3.
Řízky smažte na vyšší vrstvě rozpáleného sádla. Podle původního receptu by se ale měly smažit na přepuštěném másle.
Hodnotit recept: