Špagety aglio olio
Milovníci špaget a česneku rozhodně nepohrdnou právě tímhle receptem!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
400 gšpagety
100 mlolej olivový
2 kspaprika červená chilli
4 stroužekčesnek
1 hrstpetrželka nasekaná
2 polévková lžícesýr parmezán strouhaný
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Těstoviny uvařte podle návodu, aby byly al dente. Na studenou pánev nalijte olivový olej, dejte do něj česnek nakrájený na tenčí plátky a nechte zvolna restovat asi 3 minuty.
2.
Jakmile česnek začne zlátnout, odstavte pánev z plotny, dejte do ní slité těstoviny se dvěma lžícemi vody, ve které se vařily, najemno nakrájené chilli papričky a najemno nasekanou petrželku.
3.
Promíchejte a ihned podávejte posypané najemno nastrouhaným parmezánem.
Hodnotit recept: