Závin s mletým masem
Milujete štrůdly, ale raději slané? Zkuste tenhle s mletým masem, chutná fantasticky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte. Na lžíci oleje ji orestujte, zasypte kořením a nechte rozvonět.
Pak přidejte mleté maso a míchejte, aby se opeklo ze všech stran. Osolte a opepřete, promíchejte a pod pokličkou duste asi 15 minut.
Omyjte papriku a nakrájejte na malé kousky. Vmíchejte k mletému a masu a asi pět až deset minut duste. Nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech dejte pečicí papír. Listové těsto rozválejte. Na jednu třetinu naneste masovou směs a zabalte jako štrúdl. Opatrně přeneste na plech a potřete rozšlehaným vejcem.
Asi 25 minut pečte do zlatova, pak nechte vychladnout a nakrájejte jako štrůdl.
Hodnotit recept: