Milujete palačinky, ale nedaří se vám, aby byly lahodné a perfektně se povedly? Možná při jejich přípravě děláte chyby, kvůli nimž se prostě nemůžou vydařit. Jaké chyby to nejčastěji jsou?
Suroviny, které nejsou čerstvé a kvalitní
Možná vám to nepřijde důležité, ale věřte, že pokud chcete skutečně extra palačinky, všechny suroviny musí být čerstvé a hlavně kvalitní – včetně mouky, vajec či mléka.
Připravujete je od oka
Při přípravě sladkých jídel, moučníků a palačinek, je přesnost velmi důležitá. Jestli do mixéru nasypete mouku podle oka, přihodíte vajíčko a zalijete libovolným množstvím mléka, nedivte se, že to nemusí vyjít.
Moc dlouho mixujete těsto
Pokud mixujete těsto na palačinky déle, abyste se vyvarovali vzniku hrudek, nepřežeňte to. Nadměrné šlehání může naopak způsobit, že budou palačinky tak trochu tuhé.
Dáváte na pánev moc oleje
Receptů na přípravu palačinek je celá řada, někdo dává do těsta olej, a na pánev už pak ne, jiný olej do těsta nepřidává, a naopak nalévá olej na pánev. V tom druhém případě hrozí, že se olej dostane jen na jednu část, a palačinky pak budu z jedné strany připálené. Lepší je pánev buď vytřít tukem, nebo přidat olej přímo do těsta.
Používáte nevhodnou pánev
Bez dobré pánve dobré palačinky nevykouzlíte. Ideální jsou speciální pánve vyrobené přímo na přípravu palačinek, mají zvednuté okraje pro snadné obracení.
Přidáváte ovoce do těsta
Pokud přidáváte ovoce přímo do těsta a pak teprve smažíte, věřte, že se vám to nepovede a zřejmě se palačinky spálí. Ovoce, čokoládu a další ingredience přidávejte na palačinky až poté, co je usmažíte.
Jak na výrobu domácího pribináčku? Podívejte se na VIDEO: