Žampiónová omáčka
Žampiony koupíte během roku kdykoli, takže pokud nemáte žádné houby zamrazené, použijte tyhle. Omáčka je z nich přímo fantastická.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na středním plameni rozpusťte na pánvi máslo. Vsypte najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a smažte, do změknutí.
Přidejte prolisovaný stroužek česneku a žampiony nakrájené na tenké plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Vlijte bílé víno.
Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat. Vmíchejte smetanu ke šlehání a 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.
Hodnotit recept: