Krkonošské kyselo | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krkonošské kyselo

50 min. | polévka | 791 kJ/porce | 6 porcí

Tahle regionální dobrota z chlebového kvásku, smetany a hub je doslova gurmánský zážitek.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
200 g
50 gmáslo
10 ghouby sušené
1 kscibule kuchyňská
4 ksvejce
1 dlsmetana 12%
500 gbrambory
1 polévková lžícesůl
1 lžičkakmín mletý
1 lvoda

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.

Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru.

2.

Připravený vývar necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme nakrájenou a osmaženou cibulku a umíchaná vejce.

3.

Zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby. Do hotové polévky přidáme uvařené a nakrájené brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz