Znojemská omáčka
Tahle omáčka má aroma octa, protože jejich základem jsou sladkokyselé okurky. Je ideální k masu a hodí se ní knedlíky nebo rýže.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso důkladně prošpikujte a pak ho osolte a opepřete. Na oleji opečte nakrájenou cibuli, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Podlijte ho částí vývaru, přiklopte a duste ho v troubě asi 2 hodiny.
Pak maso vyjměte a k výpeku dolijte zbytek vývaru. Přiveďte k varu a vmíchejte mouku smíchanou s trochou vody.
Po 20 minutách omáčku přeceďte, osolte ji, opepřete a vmíchejte do ní na kousky nakrájené okurky upečené na slanině. Hotovou omáčku podávejte s rýží.
Hodnotit recept: