Bezé skořápky
Elegantní kousky ze sněhového těsta byly vždycky pýchou vysoké cukrařiny. Nepotřebujete k tomu mouku a chutnají tak skvěle, že jim nadobro podlehnete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jakmile se tvoří pevné špičky, zašleháme do něj postupně krystalový cukr a až poté také cukr moučkový. Ze vzniklé hmoty stříkáme na plech vyložený pečicím papírem věžičky. Pečeme (nebo spíš sušíme) je zvolna v troubě předehřáté na 130 °C, až bílkové pusinky ztuhnou a budou na povrchu vypadat suché. Pak je necháme ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky ještě doschnout.
Na krém rozpustíme v misce ve vodní lázni za stálého míchání čokoládu a máslo.Kakao rozmícháme v kastrůlku s cukrovým rozvarem, přidáme 75 ml vody a zahřejeme téměř k bodu varu. Prošleháme, vlijeme k rozpuštěné čokoládě a promícháme. Krémem pak spojujeme pusinky.
Hodnotit recept: