Chlebová polévka
Zbyl vám doma chléb, který už na normání jídlo není? Připravte z něj skvělou chlebovou polévku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
50 gmáslo
4 polévková lžícemouka hladká pšeničná
1 lvývar
3 plátekchléb (tvrdší)
1 polévková lžícemajoránka sušená
1 kscibule jarní
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
kmín drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a udělejte dozlatova jíšku. Zalijte ji vývarem a dobře rozmíchejte, dokud se jíška nerozpustí.
2.
Přidejte kmín, osolte a opepřete a nechte projít varem. Přidejte nalámané plátky chleba a nechte změknout.
3.
Pak polévku rozmixujte, přidejte čerstvou nebo sušenou majoránku, promíchejte a podávejte s nasekanou čerstvou cibulkou.
Hodnotit recept: