Sekaná se špenátem a vejci
Kdo miluje špenát, pak by rozhodně měl ochutnat tuhle sekanou. Chutná výtečně.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
• Nejdříve připravíme špenát do náplně. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme špenát a na mírném ohni zahříváme, dokud nerozmrzne. Vmícháme do něj syrové vejce a mléko, přidáme utřený česnek, osolíme ho, zahustíme strouhankou, promícháme, krátce prohřejeme a odstavíme z ohně.
• Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. Pak je vymačkáme a promícháme s mletým masem. Přidáme vejce, oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, mouku a utřený česnek, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
• Masovou hmotu položíme na potravinovou fólii, zakryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme na obdélníkový plát o tloušťce asi 2 - 3 cm.
Opatrně sejmeme horní fólii, na maso rovnoměrně rozetřeme připravený špenát a v řadě za sebou na něj položíme oloupaná vařená vejce, kterým jsme odkrojili špičky. Masový plát stočíme pomocí dolní fólie do válečku a přeneseme ho do formy na biskupský chlebíček.
• Povrch sekané zakryjeme plátky anglické slaniny a pak ještě alobalem, vložíme ji do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut za občasného podlévání horkou vodou a přelévání výpekem.
Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.
Hodnotit recept: