Pikantní kuřecí křidélka
Na tuhle dobrotu vám stačí vaše ruce. Zapíjet je můžete pivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
16 kskuřecí křídla
3 stroužekčesnek
1 kszázvor strouhaný
1 špetka
100 mlomáčka chilli
4 polévková lžíceomáčka sójová
2 polévková lžícekečup sladký
1 polévková lžíceolej
1 ksceler řapíkatý
2 ksmrkev
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.
Křídla promíchejte v míse s ostatními ingrediencemi a dejte do předehřáté trouby. Občas zamíchejte a případně podlijte vodou.
2.
Pečte asi 45 minut, až se maso začne oddělovat od kostí a šťáva se téměř vypeče.
3.
Podávejte horké s chlebem a syrovou zeleninou pokrájenou na špalíky. Tu můžete namáčet do jogurtové marinády nebo dipu ze zakysané smetany a strouhané nivy.
Hodnotit recept: