Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Je rychlý, vláčný a krásně nakyslý díky rybízu. kdo nemá rád moc sladké dezerty, na tomhle si určitě pochutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gtvaroh měkký
500 gmouka polohrubá
350 grybíz červený
200 gmáslo
150 gcukr krupice
100 gcukr hnědý
1 ksvejce
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.
V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme změklé máslo a prsty zpracujeme na drobenku.
2.
V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.
3.
Plech vyložíme papírem na pečení a na dno rozprostřeme polovinu drobenky. Posypeme rybízem, zalijeme tvarohovou náplní a zasypeme zbylou drobenkou.
4.
Pečeme v troubě na 180 stupňů Celsia asi 40 minut dozlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme.
Hodnotit recept: