Kynuté jahodové knedlíky
Nadýchaná dobrota, po které se jen zapráší!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy, lehce osolte a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, do něj nasypejte cukr, rozdrobené droždí a zalejte dvěma lžícemi vlažného mléka. Nechte chvíli odstát na teplém místě, aby vzešel kvásek. Pak přidejte vejce, zbytek mléka a vypracujte tuhé těsto.
Zaprašte moukou a dejte přikryté asi na hodinu vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujte lžící stejně velké kousky, každý v dlaních zakulaťte a na pomoučeném vále naplocho rozmáčkněte.
Naplňte jahodami, dobře uzavřete a nechte knedlíky na vále ještě chvíli kynout. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a knedlíky v ní vařte asi 10 minut.
Hotové vyjměte z hrnce a každý propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára. Podávejte polité rozpuštěným máslem, se zakysanou smetanou nebo tvarohem a cukrem.
Hodnotit recept: