Sýrová jednoduchá omáčka
Základ omáčky tvoří bešamel a strouhaný sýr, ideálně pikantní a slanější.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Připravíme si základní bešamelovou omáčku. Rozpustíme 25 g másla, vmícháme 4 polévkové lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Necháme chvíli zchladit a pak ji naředíme.
Do bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, dobře ho rozmícháme, přidáme žloutek a máslo a necháme zchladit.
Pokud budete mít v omáčce žmolky, doporučujeme přemixovat ponorným mixérem.
Omáčku lze připravit dopředu a před podáním ji jemně nahřát, nikoli vařit!
Hodí se k zelenině a hovězímu masu. Můžete ji posypat zeleným pepřem, pažitkou, křenem.
Hodnotit recept: