Omeleta z nových brambor
Nové brambory chutnají skvěle, s v omeletě dvojnásob.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky a za stálého míchání opékejte asi 10 minut dozlatova.
Přeložte je do mísy. Do vroucí vody ponořte špenát a minutu ho vařte. Sceďte, zchlaďte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Špenát promíchejte s fetou a jogurtem, podle chuti osolte.
Do pánve vložte prolisovaný česnek, mletou papriku a rajčata a opékejte asi dvě minuty. Směs odstavte. Vejce rozšlehejte, osolte, opepřete, nalijte k bramborám a dobře promíchejte.
Přidejte špenát a rajčatovou směs. Čtvrtinu zbylého másla rozehřejte na pánvi a na ni rozprostřete čtvrtinu vaječno-bramborové směsi.
Hotové čtyři omelety rozdělte na talíře, přehněte a hned podávejte.
Hodnotit recept: