Čokoládová pěna
Chcete nabídnout návštěvě něco sladkého, co nemusíte péct, a co je rychle hotové? Zkuste tuhle čokoládovou dobrotu!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
300 gčokoláda hořká
150 mlmléko
3 ksvejce
600 gsmetana
270 gcukr krystal
1 hrnekhoblinky čokoládové hořké
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 120
1.
Bílky oddělte od žloutků a ušlehejte je s cukrem dotuha. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, vmíchejte do ní žloutky a mléko.
2.
Směs ještě zahřejte, ale nesmí se vařit. Opatrně do ní zamíchejte bílky a nakonec přidejte našlehanou smetanu.
3.
Čokoládovou pěnu rozdělte do pohárů a nechte je do druhého dne v chladu.
4.
Před podáváním dozdobte pěnu kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.
Hodnotit recept: