Třešňový koláč s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou
Spojení čokolády, tvarohu a třešní je naprosto bezkonkurenční!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
poleva
těsto
Postup přípravy
Máslo utřete s cukrem do pěny a vmíchejte vejce.
Přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby ho bylo možné vylít na plech. Podle potřeby můžete přidat mléko.
Těsto rozdělte na poloviny. Do jedné přisypte kakao a dobře promíchejte.
Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Vlijte světlé těsto, poklaďte na něj třešně a pak přelijte tmavým těstem.
Pečte 30 minut v troubě předem vyhřáté na 180 °C.
Po vychladnutí koláč potřete krémem připraveným z másla, tvarohu a cukru. Nakonec polijte čokoládovou polevou, do které vidličkou udělejte ozdobné vlnky.
Hodnotit recept: