Pizza s tuřínem, kuřetem a tymiánem
Nevíte, co s nafialovělými bulvami vodnice nebo jejího příbuzného - tuřínu? Po upečení chutnají sladce a na rozdíl od ředkviček neštípou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kstěsto na pizzu
1 konzervaomáčka rajčatová
2 ksprsa kuřecí
1 kstuřín
3 polévková lžíceolej olivový
1 polévková lžícemed
2 polévková lžíceocet balsamico
1 lžičkačesnek sušený
10 snítkatymián čerstvý
2 kssýr mozzarella
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Kuře a oloupaný tuřín (vcelku) uvařte v osolené vodě – bude stačit 15 minut. Po vychladnutí nakrájejte obojí na tenké plátky.
2.
V misce prošlehejte olej, med, ocet, česnek, koření a sůl. Vyválené pláty pizzy na plechu vyloženém pečicím papírem potřete omáčkou, poklaďte plátky masa, tuřínu a sýra a pokapejte omáčkou.
3.
Na závěr můžete ještě posypat tymiánem. Pečte při 230 °C asi 20 minut.
Hodnotit recept: