Pizza se špenátem a mrkvovými chipsy
Tak tohle jste určitě ještě nejedli. Uděláte radost nejen vegetariánům, ale i těm, kteří mají rádi zeleninu a nové chutě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Připravte těsto podle základního receptu. Když kyne, vyrobte rajčatovou omáčku (nebo použijte hotovou). Pak nakrájejte mrkev na plátky – nůž skloňte, aby plátky byly šikmé ovály, ne pravidelná kolečka.
Pak je v misce promíchejte s olejem a solí, vyskládejte v jedné vrstvě na plech a při 180 °C pečte asi 10 minut.
Špenát nechte povolit. Na rozválené pizzy natřete omáčku, poklaďte ji hromádkami špenátu, mrkvovými lupínky a natrhaným sýrem. Poprašte kořením, solí a při 230 °C pečte asi 20 minut.
TIP: Pokud chcete samotné chipsy, pečte mrkev déle, až bude suchá a křupavá. Pozor, ke konci se rychle připaluje.
Hodnotit recept: