Rychlý jogurtový koláč s drobným ovocem
K jeho přípravě se hodí jakékoli drobné ovoce, ale s borůvkami je podle nás nejlepší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
50 gcukr krupice
100 gmouka hrubá
30 gmáslo
na ozdobu
500 gborůvky čerstvé
1 sklenkalupínky mandlové
těsto
2 hrnekmouka polohrubá
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
2 hrnekcukr krupice
500 gjogurt bílý
1 ksvejce
na formu
1 polévková lžícetuk 100%
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.
V míse smíchejte všechny předepsané ingredience a vypracované těsto nalijte na tukem vytřený a hrubou moukou vysypaný vyšší plech.
2.
Povrch poklaďte okapanými kompotovanými nebo čerstvými borůvkami a přidejte drobenku vypracovanou z moučkového cukru, mouky a změklého másla.
3.
Koláč posypejte mandlovými lupínky a v troubě vyhřáté na 180 °C ho pečte asi 25 minut.
Hodnotit recept: