Rebarborový sirup
Zalijte si ho minerálkou nebo sektem a získáte originální nápoj nejen na léto.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 kgrebarbora
2 lvoda
450 gcukr
1 hrnekšťáva citronová
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 50
1.
Rebarboru omyjte, odkrojte špinavé konce, ale slupku neloupejte. Vařte ji 30 minut ve vodě, pak sceďte a přes cedník co nejvíc vymačkejte.
2.
Nálev dejte do čistého širšího kastrolu, přidejte cukr a vařte 20 minut, pak přidejte citronovou šťávu a vařte dalších 10–20 minut nebo do doby, až šťáva zredukuje na cca 750 ml.
3.
Horkým sirupem naplňte čisté lahve. Můžete ještě sterilovat, jinak vydrží v lednici jen 14 dnů.
Hodnotit recept: