Domácí čokoládová zmrzlina
Domácí zmrzlina ze šlehačky, mléka, žloutků a cukru. Dochutíme kakaem, oříšky a vším co máme rádi. Po zmražení můžeme polít polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
poleva
Postup přípravy
Šlehačku a mléko zahřejte na teplotu kolem 60 supňů.
V misce našlehejte žloutky s pískovým cukrem a přidejte do horké šlehačky s mlékem. Buďte ale opatrní, ať se vám šlehačka ani žloutky nesrazí! Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.
Na ochucení použijte cokoliv máte rádi: hořké kakao, namleté oříšky, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem.
Dochucovadla lehce vmíchejte do zmrzliny a vložte do mrazáku.
Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžete přidat kakaa, kolik chcete – můžete si tak vyrobit i hořkočokoládové potěšení.
K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková (nebo i vanilková) poleva: smíchejte moučkový cukr s kakaem a po lžičkách přidávejte horkou vodu, doplňte nasekanými oříšky.
Pokud se vám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijte pikao.
Jako variaci přidejte rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobte.
Hodnotit recept: