Drůbeží sekaná ve slanině
Upečte si drůbeží sekanou ve slaninovém kabátku, a rodina bude mít skvělý nedělní oběd.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Mleté maso vložte do mísy, přidejte kostičky z rohlíků i s mlékem a promíchejte. Pak přidejte všechny ostatní ingredience, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, rozmarýn, sůl a pepř.
Pokud je směs příliš řídká, přisypejte strouhanku. Vše společně promíchejte, aby se jednotlivé suroviny dobře spojily.
Když je hmota dokonale kompaktní, utvořte z ní šišku a vložte ji do pekáčku vytřeného olejem. Celý povrch sekané potřete studenou vodou a poklaďte plátky slaniny.
Troubu předehřejte na 180 °C a sekanou pečte asi 45 minut za občasného podlévání vodou.
Hodnotit recept: