Polévka z červené řepy
Červená řepa je zdravá a výživná. A chutná v polévce naprosto dokonale. Ochutnejte.Její příprava vám nezabere moc času.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule jarní
1 ksmrkev
4 ksřepa červená
300 mlvývar zeleninový
0.5 kscitrón
1 šálekolej olivový
1 porcemáslo
1 špetkasůl
1 lžičkacukr třtinový
1 špetkapepř černý mletý
1 hrnekkrutony
1 hrstřeřicha čerstvá
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Očistěte a na kostičky nakrájejte cibuli, mrkev i řepu a vše přidejte do hrnce s rozehřátým olejem a máslem.
2.
Osmahněte, přilijte vývar a vařte přibližně 15 minut.
3.
Tyčovým mixérem rozmixujte a dochuťte citronovou šťávou, solí, cukrem a pepřem.
4.
Podávejte s máslovými krutony a řeřichou.
Hodnotit recept: