Chřestový salát s vejci a rajčaty
Ideální odlehčená večeře na jaro. Tenhle salát vám určitě zachutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest si uvařte. Citronovou šťávu s jarní cibulkou, ančovičkami a česnekem rozmixujte na hladké pyré. K němu pak postupně přilévejte olivový olej a mixujte, dokud se vám nevytvoří emulze.
Dochuťte solí a pepřem. Vařený chřest přelijte basi třetinou zálivky, promíchejte a dejte asi na 30 minut do chladničky.
K vychlazenému chřestu pak přimíchejte červená, žlutá a oranžový ccherry rajčátka rozkrojená na půlku. Navrch pak položte uvařená rozkrojená vejce.
Podle chuti ještě osolte a opepřete. Zbytek dresinku dejte na stůl, aby si každý mohl případně ještě přidat. Podávejte s opečenou bagetou.
Hodnotit recept: