Jarní bábovka s tvarohem
Je jemná a díky tvarohu vláčná. Rozhodně bude chutnat všem, kteří nemusí suché.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
na formu
Postup přípravy
Heru utřeme s cukrem do pěny. Citronovou kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
Do pěny s herou zašleháme vejce a žloutek, vmícháme citronovou kůru a jednu lžíci šťávy.
Mouku prosijeme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a vmícháme do vaječné pěny.
Pak přidáme tvaroh s rozinkami (pokud je nemáte rádi, vynechte je) a důkladně propracujeme.
Těsto vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vymazali a vysypali moukou.
Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi 45-50 minut.
Kdo chce, může vychhladlou bábovku potřít rybízovou marmeládou a polít bílou polevou. Tu můžete udělat z bílků, nebo použít hotovou, kterou jen rozpustíte v horké vodě.
Hodnotit recept: