Barevné donuty
Ochutnejte pečivo, kterým se láduje i Homer Simpson každý den.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kysanou smetanu zahřejte nad vodní lázní. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, cukr, kypřicí prášek, sodu a muškát.
Uprostřed vytvořte důlek, do něj nasypte droždí a zalijte ho teplou kysanou smetanou.
V menší misce prošlehejte podmáslí, vejce, žloutky a vanilku, tuto směs vlijte k droždí a umíchejte tekutější těsto.
Ve vyšší vrstvě mouky ho vypracujte na výšku 1,5 cm a sklenkou či vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrajujte kolečka s vnitřním průměrem 1,5 cm.
Nechte 10 minut odpočívat. Pak rozehřejte olej a donuty v něm smažte z obou stran dozlatova. Zpracujte i vykrájené zbytky - znovu je spojte, vyválejte a vykrájejte.
Vychladlé donuty zdobte rozehřátou polevou, do bílé můžete přidat trochu barviva, aby zrůžověla. Posypejte je cukrovými perličkami a nechte zaschnout.
Hodnotit recept: