Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou
Tuhle masovou roládu můžete připravit i bezlepkovou, použijete-li třeba kukuřičnou strouhanku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve velké míse smíchejte maso, vejce, hořčici, worchestrovou omáčku, strouhanku a tymián.
Strouhanky dejte tolik, aby se se směsí dobře pracovalo a držela pěkně pohromadě.
Sýr nadrolte a asi hrst pažitky nasekejte najemno. Formu typu srnčí hřbet vymažte povoleným máslem a na dno rovnoměrně nasypejte směs sýra a pažitky, pak přidejte maso a pečte na 180 stupňů Celsia asi 45-55 minut.
Nechte 10 minut odstát, sekaná se pak nebude rozpadat. Vyklopte ji z formy a servírujte posypanou pažitkou, nejlépe s vařeným nebo pečeným bramborem.
Hodnotit recept: