Pizza á la Bolognese
Nejlepší je, když vám ragú zbude z předešlého dne. Pak už jen připravíte těsto a pizzu můžete podávat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Ve středně velké míse promíchejte mouku a sůl. Přidejte droždí, vodu a vše důkladně zpracujte.
Nakonec přidejte olivový olej a na vále vypracujte hladké těsto. Mělo by být středně tuhé.
Rozdělte ho na dvě části, položte na talíř, potřete olivovým olejem a přikryjte potravinářskou fólií. V lednici ho nechte minimálně dvě hodiny, ale ideálně přes noc, odležet.
Na ragú v pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli spolu s mrkví a celerem.
Restujte asi 15 minut, než bude zelenina měkká a dozlatova orestovaná. Přidejte česnek s rozmarýrem a restujte ještě další dvě minuty.
Do základu přidejte oba druhy mletého masa a pokračujte ve vaření, dokud se nevypaří všechna šťáva.
Směs podlijte červeným vínem, zamíchejte a vařte přibližně 35 minut. Jakmile se víno vyvaří, přidejte rajčata z konzervy a hovězí vývar.
Nezakryté vařte další 1 a 1/2 hodiny. Podle potřeby podlijte směs trochou vody, osolte a opepřete.
Hodinu před pečením pizzy vytáhněte těsto z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Vyválejte velká tenká kola a přeneste je na dva plechy vyložené pečicím papírem.
Na povrch rovnoměrně naneste ragú a na plátky pokrájenou mozarellu. Pečte v troubě předehřáté na 250 stupňů Celsia asi 10-15 minut.
Hodnotit recept: