Zapečené těstoviny s masovými koulemi
Kuličky jsou nadýchané a díky přidané strouhance skvěle nasáknou lahodnou omáčku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V hlubší pánvi nebo rendlíku rozpalte olej a na něm dorůžova osmahněte cibulku. Přidejte rajčatový protlak, rajčata, oregano, sůl, vodu, utřený česnek a pepř a omáčku duste asi 15 minut.
Mezitím připravte masové koule. V malé misce s vodou namočte strouhanku, přebytečnou vodu vyždímejte.
Přidejte vejce, mletý česnek, sýr, bazalku, petrželku, sůl a hovězí maso. Důkladně směs propracujte (nejlépe rukama) a vytvořte kuličky o průměru 5 cm.
Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce pokapejte olivovým olejem a dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu. Pak vše dobře promíchejte s omáčkou a koulemi a navrstvěte do zapékací nádoby po třech dávkách, přičemž každou lehce posypejte strouhaným parmazánem, tu poslední na povrchu nejvíce.
Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a zapékejte ještě 15 minut. Kůrčička má být křupavá a nazlátlá. Můžete ozdobit čerstvou bazalkou.
Hodnotit recept: