Paštičky z listového těsta Adiny Mandlové
Tenhle skvělý recept z první republiky si oblíbila slavná herečka Adina Mandlová. Bez paštiček plněných sýrovou pěnou by se žádný její večírek neobešel. Recept pochází z knihy Kuchařka první republiky, kterou vydal Smart Press.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
náplň
Postup přípravy
Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1 cm okraj.
Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia upečeme dozlatova.
Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny, například pěnovým lososovým sýrem.
Pěnu připravíte tak, že v misce utřeme máslo s tvarohem, přidáme sůl, cibulku, lososa, jemně nakrájený kopr a vše dobře promícháme.
Potom přidáme šlehačku a směs metlou lehce prošhleháme.
Naneseme do paštiček, ozdobíme proužky lososa a malou snítkou kopru.
Hodnotit recept: