Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí | Recepty.Blesk.cz

Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí

...
...
Foto: YouTube.com/Ochikeron
29.01.2017 / 06:00

Nadýchaný, voňavý, chutný, ale především rychle hotový. Takový moučník je splněným snem každé kuchařky i kuchaře. Není divu, že video s návodem na jeho přípravu má už téměř deset milionů zhlédnutí. Ochutnejte ho i vy, recept na tento cheesecake ze tří ingrediencí najdete v článku.

Na internetu "frčí" video japonské youtuberky Ochikeron. Svým fanouškům v něm ukazuje, jak snadná a rychlá může být příprava cheesecaku. Nadýchaný dezert, který se ve skutečnosti v překladu jmenuje japonský bavlněný sýrový koláč, si díky téhle mladé ženě už našel cestu do celého světa.

 

V naší hektické době, kdy se snažíme ušetřit každou minutu, je chutný pečený moučník, který je rychle hotový, doslova výhrou. Výhodou je i to, že na jeho upečení nemusíte mít doma žádné zvláštní ingredience. Stačí vám vajíčka, smetanový sýr a čokoláda.

 

Je jen na vás, zda máte, stejně jako Japonka Ochikeron, více rádi bílou čokoládu, ze které sladkou dobrotu na videu připravuje nebo použijete čokoládu mléčnou či tu s vysokým obsahem kakaa. Výsledek bude vždy dokonalý! Celý recept najdete níže pod videem.

 

Video se připravuje ...
Připravte si skvělý cheesecake jen ze tří ingrediencí! • 


Ingredience:


  • 3 vejce
  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g krémového sýra (mascarpone, ricotta, Lučina, Philadelphia...)

 

Postup:


1. Vajíčka rozklepněte a bílky opatrně oddělte od žloutků. Pozor, aby se do nich nedostal ani kousek žloutku, nevyšlehali byste totiž tak dokonalý sníh.

 

2. Čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni opatrně rozpusťte, aby v ní nebyly žádné hrudky. Pozor, miska se nesmí dotýkat vodní hladiny, jinak by se čokoláda mohla začít připalovat.

 

3. Odstavte, nechte chvilku zchladnout a vmíchejte smetanový sýr. Použít můžete třeba mascarpone. Do hladké hmoty pak důkladně vmíchejte žloutky.

 

4. Mezitím si dejte předehřát troubu na 170 °C a vyšlehejte z bílků tuhý nadýchaný sníh. Že je hotový, poznáte tak, že vám při otočení misky dnem vzhůru nezačne vytékat ven.

 

5. Sníh opatrně po částech vmíchávejte do sýrovo-čokoládovo-žloutkové hmoty, dokud se vše důkladně nespojí.

 

6. Dortovou formu vyložte papírem na pečení nebo lehce vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a obalte ji zvenku důkladně alobalem, aby se do formy nedostala žádná voda.

 

7. Naplněnou formu pak postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vložte do vyhřáté trouby.

 

8. Po 15 minutách pečení snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut dojít.

 

9. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.


Zdají se vám krémové sýry v obchodech drahé? Vyrobte si domácí ricottu! Tady je na ni recept:


VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

Vyrobit si domácí ricottu není ani zdaleka tak složité, jak byste možná čekali. A navíc ušetříte, protože doma si ji vyrobíte prakticky za hubičku.…celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz