Makové koláčky s džemem
Koláčky z tuku, žloutků, hladké mouky, máku, citronového a vanilkového aroma. Zdobíme rozehřátým džemem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gmarmeláda rybízová
140 gcukr moučka
2 ksžloutek
250 gtuk hera
350 gmouka hladká
5 kapkaaroma vanilkové
5 kapkaaroma citronové
50 gmák
na ozdobu
1 lžičkazdobení cukrářské - barevný máček
Postup přípravy
Čas přípravy: 70
Čas vaření/pečení: 15
1.
Tuk nakrájejte na drobné kostky.
2.
Přidejte žloutky, prosátou hladkou mouku, mletý mák, citronové a vanilkové aroma.
3.
Těsto důkladně zpracujte, zabalte do fólie a dejte asi na 30 minut do chladu.
4.
Pak nakrájejte na malé kousky a vytvarujte kuličky.
5.
Ty naskládejte na plech a do středu každého koláčku vytlačte důlek.
6.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
7.
Po vychladnutí otvor naplňte rozehřátým propasírovaným džemem a ozdobte.
Hodnotit recept: