Čočka s vepřovou pečení Romana Pauluse
Čočka s kořenovou zeleninou zahuštěná francouzským máslem a ovoněná citronovou kůrou a čerstvou mátou chutná skvěle s vepřovými závitky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Čočku namočíme přes noc do studené vody a před zpracováním ji scedíme.
Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nejprve kořenovou zeleninu, a jakmile trochu změkne, přidáme i cibuli.
Směs pokapeme balsamikem a necháme zredukovat. Když se ocet vyvaří, přidáme scezenou čočku, promícháme a podlijeme vývarem. Čočku vaříme doměkka, podle potřeby 20 až 25 minut.
Ještě před úplným změknutím čočku zahustíme francouzským máslem (směs másla a mouky v poměru 1:1) a necháme alespoň 15 minut provařit.
Dochutíme solí, nastrouhanou citronovou kůrou a nadrobno nakrájenou mátou.
Maso osolíme, opepříme a na každý plátek položíme 1 až 2 lístky šalvěje. Poté jej zabalíme do schwarzwaldské šunky a propíchneme špejlí.
Vepřovou pečeni opékáme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem do zlatohněda. Výpek z masa můžeme použít na dochucení čočky.
Servírování: Z vepřové pečeně vyndáme špejle a servírujeme na talíři s čočkou. Vše pokapeme olivovým olejem a ozdobíme mátou.
Hodnotit recept: