Pečená kančí kýta
Ke kančí pečeni servírované na kančím guláši jsou nejvhodnější přílohou smažené bramborové krokety.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Kančí kýtu očistěte (případně zbavte blány), protkněte slaninou. Jednu polovinu masa svažte provázkem a druhou nakrájejte na kostky. Osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji dozlatova.
Na výpeku z masa orestujte nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zalijte trochou vody a přidejte koření. Vložte kostky orestovaného masa a pečte v troubě doměkka.
Během pečení maso podlévejte a obracejte. Po upečení vyjměte, přidejte do šťávy povidla, brusinkový kompot, červené víno, svařený ocet, krátce povařte a následně šťávu se zeleninou propasírujte přes jemný cedník zpět na maso.
Část masa vcelku dopečte v troubě rozehřáté na 200 °C. Před servírováním ho zbavte provázku a nakrájejte na porce.
Kančí guláš servírujte na nahřátém talíři s bramborovými kroketami a porcí pečeného kančího medailonku.
Hodnotit recept: